Maak kennis met het nieuwe Plopsa-waterpark in Mechelen

Plopsa komt naar Mechelen met een fantastisch Plopsa-waterpark. Een plek voor elke sportieve en recreatieve zwemmer en voor iedere Mechelaar. Duik met ons mee en ontdek er alles over!

Look & Feel

Look & Feel

Plopsaqua Mechelen wordt geïntegreerd in de omgeving. Het belevingsplein, een aangename groene verblijfsruimte in open lucht, functioneert als centraal ontmoetingsplein waarrond Plopsaqua Mechelen en Technopolis gegroepeerd zijn.

Sport & ontspanning

Plopsaqua Mechelen zal bestaan uit een sportief gedeelte dat zich richt op de vele Mechelse zwem- en waterclubs, scholen en sportieve zwemmers. Daarnaast komt er aanvullend ook een recreatieve zone die garant staat voor heel wat waterplezier met de bekende figuren van Studio 100.

Een nieuwe thuis voor clubs

Voor de inrichting van het nieuwe zwemcomplex wordt rekening gehouden met de noden en behoeften van het grote aantal zwem- en watersportclubs. Voor hen wordt Plopsaqua Mechelen een nieuwe thuis na het sluiten van het stedelijke zwembad Geerdegemvaart.

Het sportief gedeelte van Plopsaqua Mechelen zal drie baden tellen. Zo komt er een zwembad van 25 meter op 34 meter voor (zwem)scholen en clubs. Dit zwembad heeft een speciale zone van 4 meter diep voor duikers en zal voorzien worden van een grote tribune voor waterpolo en andere wedstrijden. Daarnaast wordt er nog een extra 25-meterbad en instructiebad voorzien voor de beginnende zwemmers.

Met dit zwembad wordt er tegemoet gekomen aan het watertekort in Mechelen.

Prijs voor Mechelaars

Prijs voor Mechelaars

De Mechelaars krijgen meer kwaliteit en meer zwemwater en zullen aan een sterk verlaagd tarief toegang verkrijgen tot zowel het sportieve als het recreatieve gedeelte.

Synergie met Technopolis

Plopsaqua Mechelen biedt samen met Technopolis een fantastische vrijetijdsbeleving. De activiteiten van beide attracties vullen elkaar perfect aan. Dat zorgt ervoor dat bezoekers beide parken perfect kunnen combineren op één dag.

Mobiliteit

Plopsaqua Mechelen zal zowel te voet, met de fiets, de bus, de auto en de autocar te bereiken zijn. Een vlotte en veilige bereikbaarheid voor de voetgangers en fietsers is cruciaal. Gemotoriseerde voertuigen en zwakke weggebruikers krijgen elk een aparte inrit om de veiligheid van voetgangers en fietsers te garanderen. Ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer wordt verbeterd, net zoals de toegangswegen in de ruimere woonomgeving van het waterpark. Zowel stad Mechelen als Plopsa zetten sterk in op de duurzame en veilige integratie van de mobiliteit zowel op als rond de site.

Plopsa For Nature

Plopsa For Nature

Met de komst van Plopsaqua Mechelen zet Plopsa in op diverse ecologische technologieën. Er komt een eigen waterzuiveringsstation dat al het afvalwater van het park zuivert. Zonnepanelen dragen bij tot het streven naar energieneutraliteit en een warmtekrachtkoppeling-systeem (WKK) zorgt ervoor dat er continu warmte en elektriciteit worden opgewekt. Zo stelt Plopsa alles in het werk om het nieuwe zwemcomplex zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk uit te baten.

We hopen jullie binnenkort te verwelkomen in Plopsaqua Mechelen!